Android 7.0 Nougat'ı Türkiye’de İlk General Mobile Telefonları Alacak



Android işletim sisteminin 7. sürümü uzunca bir süre Android N olarak tanıdığımız ve kısa bir süre önce ismi resmi adı açıklanan Nougat için akıllı telefon kullanıcıları güncelleme bekleyişi içerisine girdiler bile. Google Android One platformunda cihazları ile ülkemizde büyük başarılar yakalayan General Mobile yeni sürümün Türkiye’de ilk olarak Android One 4G ve GM 5 Plus’ta kullanılabileceğini açıkladı.

Android N’e bir önceki sürüme göre yeni özellikler ekleyen Google, geliştirmelerini 3 farklı ana bölüme toplamış. Performans, verimlilik ve güvenlik adı altında 3 farklı bölümden oluşan yenilikler, göründüğü kadarıyla yeni Android’i altyapısal olarak bambaşka bir noktaya taşıyacak. Performans bölümünde Vulkan API desteği sayesinde yüksek grafik isteyen oyunlarda %75 daha güçlü performans sunuyor.

 Son yaşanan açık skandallarından sonra işi sıkı tutan Android, N sürümünde çok daha güvenlikli bir yapı sunacak. Dosya şifrelemeleri alanında yeni bir teknik kullanan Google bu sayede çok katmanlı güvenlik yapısını devreye alıyor. Ayrıca etkinliği genişletilmiş uygulama güvenliği programı sayesinde Play Store’un daha güvenli bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Verimlilik konusunda ise Android N ile beraber Google, popüler işletim sistemine pek çok yeni oyuncak kazandırıyor. Samsung ve bazı büyük üreticilerin kullandığı çoklu pencere desteği, Android N ile beraber artık bütün Android cihazlarında standart olarak bulunacak. Ayrıca hızlı mesaj yanıtlama, Unicode 9 emoji desteği gibi küçük yenilikler de fark yaratan detaylar olarak yer alıyor.
General Mobile kullanıcılarını heyecanlandıran bu açıklamanın ardından sonbahar aylarında resmi sürümün yayınlanması ile cihazlarınızda güncellemeleri kontrol edebilir ve bu deneyimi ilk yaşayanlardan olabilirsiniz.

Android 7.0 Nougat'ı Türkiye’de İlk General Mobile Telefonları Alacak için “0 yorum” bulunmaktadır.

Lütfen yorum yazarken yazım kurallarına uyunuz.
Yorumlar yönetici onayı sonrası yayınlanmaktadır.
Saçma sapan yorumlar yayınlanmayacaktır.