PttCell



Evet, sevgili okurlar bu yazımda sizlere PttCell'i anlatmak istedim.

Bu yazının yazıldığı tarih 6 Kasım 2013.Eğer bu yazıyı çok sonraları okuyorsanız tarifelerin içeriği ve özellikleri değişmiş olabilir.

Biliyorsunuz GM Discovery çift sim kartlı.Normal hattınızın yanına PttCell'i takıp kullanabilirsiniz.PttCell Avea altyapısını kullanıyor.O yüzden hat almadan veya hattınızı taşımadan önce çevrenizdeki Avea hat kullanıcılarından çekim gücünü sorun.

Eğer sıfır yeni hat alırsanız hattın ücreti 60 lira.Bu 60 liralık ücreti her ay 5 lira olmak üzere taksitlere bölerek hattınızdan çekiyorlar.Hattınızı taşımak ise ücretsiz.Eğer Avea hat kullanıyorsanız 3-4 günde, Turkcell veya Vodafone kullanıyorsunuz 1 hafta kadar sürebiliyor hat taşıma süresi.

Şimdi gelelim PttCell'in hesaplı tarifelerine...

Faturasız Tarifeler :
Her yöne 300 dakika 15 lira :
http://www.pttcell.com.tr/Icerik/ses-paketi#

PttCell'in faturasız tarifeleri pek fazla yok.Birazda faturalı tarifeleri anlatayım.

Faturalı Tarifeler :
14 liraya her yöne 200 dakika + Sınırsız internet + her yöne 250 sms
24 liraya her yöne 500 dakika + Sınırsız internet + her yöne 250 sms
44 liraya her yöne 1.500 dakika + Sınırsız internet + her yöne 250 sms

Yukarıda yazdığım gibi sınırsız internet veriyor ama şöyle anlatayım.14 liralık ve 24 liralık tarifelerde 250 MB'a kadar full hız yani telefonunuzun ve şebekenin desteklediği hızda girersiniz.44 liralık tarifede ise kota 1 GB.

Şimdi diyeceksiniz ki bu nasıl sınırsız internet ? Şöyle açıklayayım.250 MB'tan sonra hızınız ay sonuna kadar geçici olarak 128 kbps'a düşürülüyor.Bu hız 15 kb/s civarıdır.Bu hız ile cep telefonundan rahatlıkla internete girebilirsiniz.Fakat video izlemek, dosya indirmek gibi işlemleri yapamazsınız.Yapsanız bile çok bekletir.Ama dediğim gibi cep telefonunda kullanmak için çok yeterli bir hız.

PttCell'e Nasıl Başvurabilirim ?
Kimliğiniz veya ehliyetiniz ile merkez Pttlerden birine giderek başvurabilirsiniz.Ufak PTT şubeleri bakmıyorlar bu işe.Eğer sıfır hat alırsanız kırmızı zarf, hat taşıma yaparsanız ise sarı zarftta veriyorlar yeni sim kartınızı.

PttCell İnternet Sitesi : http://www.pttcell.com.tr/


PttCell için “6 yorum” bulunmaktadır.

  1. Kardeş Allah sana güç versin.Çok saol paylaşımlar için çok memnunuz.Tek sormak istediğim soru telefon alıcağım tereddütlüyüm general mobile discovery 2 yimi bekliyeyim? yoksa direk gm discovery alayım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GM Discovery 2'nin ne zaman çıkacağı belli değil.O yüzden Discovery'i alın derim.Ama tahminime göre Haziran ayı gibi gelebilir Discovery 2.

      Sil
  2. arkadaşlar yeni hat alacaksanız paket ücretinin üzerine sizi bilgilendirmeden aylık 6 tl gibi bir bağlantı ücreti yansıyor hat taşımada bu yok sanırım gelecek faturanın hepsi dahil fiyatını iyice sorun ben sormama rağmen 14 tl denildi fakat 20 tl ödüyorum hattı kapatmak istedim toplu olarak 60 tl gibi alınır başka operatöre taşısanda alınmaya aylık olarak devam eder dediler sıfır hat ücretiymiş bilginize

    YanıtlaSil
  3. Peki bu internet bizi line wechat gibi uygulamaların sesli ya da görüntülü aramalarında ne kadar saglikli is görür?

    YanıtlaSil
  4. S.a kardeş şunu soracağım 250mbyi aştıktan sonra internete ya da faceye yavaş mı girer

    YanıtlaSil

Lütfen yorum yazarken yazım kurallarına uyunuz.
Yorumlar yönetici onayı sonrası yayınlanmaktadır.
Saçma sapan yorumlar yayınlanmayacaktır.