Android Telefonlara Uygulama Nasıl Yüklenir?


APK dosya formatına sahip uygulamalar Android işletim sistemine yüklenebilir. Bu dosya formatının içinde uygulamanın çalışması için gerekli olan kodlar (dex dosyaları), görsel ve işitsel tüm kaynaklar ve xml dosyaları yer alır.

Android uygulamalar, akıllı telefonlara hem uygulama marketleri üzerinden yüklenebilir hem de .apk uzantılı dosyalar telefonda açılarak yüklenebilir. Google Play Store, tüm Android telefonlarda yüklü olarak gelen Google’ın uygulama marketidir. Bu market üzerinden, telefon işletim sistemine ve uygulamanın içeriğine göre bize uygun olan tüm uygulamalar satın alınabilir ve yüklenebilir.


Hem Android telefonunuzdaki Google Play uygulamasıyla, hem de http://play.google.com internet sitesi aracılığıyla hesabınıza giriş yaptıktan sonra, yüklenmek istenen uygulama sayfası açılır. Uygulamaları arama ile de bulabilirsiniz, kategori seçimleri ile de bulabilirsiniz. Açılan sayfada uygulama hakkında ekran görüntüleri, uygulama bilgileri, aldığı puanları ve daha birçok bilgiyi görebilirsiniz. Burada “YÜKLE” butonu tıklanırsa karşımıza uygulamanın istediği izinler ve bizim sistemde yüklü olan telefonumuz çıkar.


Erişim izni verilerek “YÜKLE” butonu tıklanırsa uygulama telefonumuza otomatik olarak yüklenmeye başlar. Bu sayfada Google Play Store’a farklı telefonlarımız da kayıtlıysa “Başka Cihaza Gönder” butonu ile uygulamayı farklı bir telefona da yükleyebiliriz.

Google Play Harici Uygulama Yüklemek ;
Market harici yüklemelerde ise APK dosyasına sahip olmamız gerekir. Mail yoluyla dosyayı telefonumuza indirebilir, ya da telefonumuzu kablo ile “USB Depolama Birimi“ olarak bilgisayarımıza bağlarsak, APK uzantılı dosyayı telefonumuzun herhangi bir klasörüne atabiliriz.
Telefonumuzun Ayarlar menüsünden Uygulamalar > Bilinmeyen Kaynaklar (Market dışı uygulamalar) açık olmalıdır. (Bazı telefonlarda Ayarlar > Güvenlik > Bilinmeyen Kaynaklar)



Market dışı uygulamalarının yüklenmesine izin verdikten sonra herhangi bir dosya yöneticisi ile APK uzantılı dosyanın bulunduğu klasör açılır ve dosya tıklanır. Sonrasında Uygulama yükleyici açılıp, uygulamanın istediği izinler listelenir.


Ardından yukarıdaki ekrandaki gibi bir ekran gelecektır.Sağ taraftaki Yükle butonuna dokunarak uygulama yükleyebilirsiniz.

Bazı oyunlarda apk dosyasını yükledikten sonra oyun sizden ses, grafik vs dosyalarını (data) indirmek isteyebilir.


Android Telefonlara Uygulama Nasıl Yüklenir? için “3 yorum” bulunmaktadır.

  1. Güzel Olmuş TEŞEKKÜRLER Videosunu da biri çeker inşallah

    YanıtlaSil
  2. Storeoid calismiyor lütfen yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Lütfen yorum yazarken yazım kurallarına uyunuz.
Yorumlar yönetici onayı sonrası yayınlanmaktadır.
Saçma sapan yorumlar yayınlanmayacaktır.